AMSTERDAM - Men in Black III zit vol met buitenaardse wezens zoals die in de jaren vijftig en zestig te zien waren.

"Ze hebben veel te grote hersenpannen en insectenogen, ze zijn helemaal retro", zegt ontwerper en grimeur Rick Baker tijdens de film- en stripbeurs Comic-Con, schrijft het Engelse filmblad Empire.

In Men in Black III keert Will Smiths personage Agent J met een tijdmachine terug naar 1969. Hij loopt daar aliens tegen het lijf zoals die destijds in strips en sciencefictionfilms te zien waren.

"Meteen toen we begonnen met het ontwerpen van de buitenaardse wezens zei ik tegen Barry Sonnenfeld dat ik graag aliens wilde maken die we al eerder hebben gezien", zegt Baker, die een Oscars won voor de make-up in onder meer Ed Wood, The Nutty Professor en de eerste Men in Black.

"De aliens in 2012 zien eruit als wezens uit moderne films, maar die van 1969 moeten een hommage zijn aan al die oude sciencefictionklassiekers."

Compleet scenario

Over Men in Black III gaan al maanden geruchten dat de productie meermalen vertraagd werd om budgettaire overschrijdingen en omdat er nog steeds geen compleet scenario is. Daarover is Baker kort.

"De hele club is weer bij elkaar en volgens mij wordt het een prachtige film. Maar dat script heb ik nog steeds niet gezien." Men in Black III verschijnt op 30 mei in de Nederlandse bioscopen.