AMSTERDAM - Tom Cruise is officieel bevestigd om Jack Reacher te gaan spelen in de boekverfilming van Lee Child's One Shot.

Dit weet Deadline te melden. De opnames van One Shot gaan in de herfst van start. Als deze klaar zijn, gaat Cruise daarna meteen aan de slag met de science fiction-film Oblivion.

Het boek is onderdeel van de populaire Jack Reachers-thrillers. In One Shot wordt een sluipschutter ervan verdacht vijf mensen neergeschoten te hebben.

Het bewijs is onomstotelijk, maar toch is er iets aan de hand. Reacher gaat op onderzoek uit, die in de boeken een ex-marinier is die na zijn vertrek in de VS rond zwerft.

Postuur

Fans hadden kritiek nadat bekend werd dat Cruise in de race zou zijn voor de hoofdrol, omdat hij qua postuur niet lijkt op het karakter van Reacher.

De zwerver is in de boeken ongeveer 1 meter 95 en weegt 125 kilo. Child heeft echter zijn goedkeuring gegeven om zijn hoofdpersonage door de 49-jarige acteur te laten spelen.

"Het postuur van Jack Reacher is in de boeken meer bedoeld als metafoor voor de brute kracht die hij moet uitstralen. Cruise heeft dat van zichzelf al," aldus Child.