AMSTERDAM - Door de enorme vraag naar kaartjes voor de laatste Harry Potterfilm hebben bioscoopbezoekers woensdag de grootste moeite kaartjes via internet of de belbios te kopen.

Een woordvoerder van bioscoopconcern Pathé spreekt van een unieke situatie die hij nog niet eerder heeft meegemaakt. Op een aantal locaties lag het systeem korte tijd zelfs helemaal plat.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 draait sinds woensdag in de bioscoop, zowel in originele als in Nederlandstalige versie. Maandag ging de film in première in Zeist.

Nachtelijke vertoning

De nachtelijke vertoning van Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 heeft ruim 460.000 euro opgebracht. Dat is het dubbele van de omzet van deel 1 van Deathly Hallows. Filmmaatschappij Warner Bros maakte dat woensdag bekend.

In de nacht van dinsdag op woensdag was in meer dan honderd bioscoopzalen de ontknoping te zien van de Harry Potter-reeks. Het vorige record stond op naam van Harry Potter and the Half Blood Prince, met een omzet van 248.042 euro na een nachtvoorstelling.