AMSTERDAM - Johanna ter Steege en haar dochter Hanna Obbeek gaan de hoofdrollen vertolken in de familiefilm Achtste-Groepers Huilen Niet.

In de film spelen ze ook moeder en dochter, maakten producenten Bijker en Rinkel woensdag bekend. Het is voor het eerst dat moeder en dochter samen in een film te zien zijn.

Achtste-Groepers Huilen Niet, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jack Vriens, gaat over Akkie die in groep 8 zit en als enige meisje in de klas van voetbal houdt.

Ze krijgt ruzie met Joep, die vindt dat meisjes niet kunnen voetballen. Ondertussen maakt ze zich op voor belangrijke zaken als de Cito-toets, de finale van het schoolvoetbaltoernooi en het zoeken naar een nieuwe man voor juf Ina.

Waar gebeurd

Maar dan wordt Akkie plotseling ernstig ziek. Gelukkig weet ze zich er met haar gevoel voor humor doorheen te slaan. Ook vanuit het ziekenhuis blijft ze zich bezighouden met dingen op school. Als ze door haar ziekte het schoolvoetbaltoernooi dreigt te missen, bedenkt Joep een vet plan voor haar.

Het verhaal van Achtste-Groepers Huilen Niet is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal dat zich afspeelde toen Vriens lesgaf op een basisschool. Naast Ter Steege en Obbeek zijn ook onder anderen Eva van der Gucht als Juf Ina en Reinout Bussemaker als de vader van Akkie te zien.

De filmopnames starten deze week onder regie van Dennis Bots, die eerder de tv-serie en de films gebaseerd op Het Huis Anubis maakte. Achtste-Groepers Huilen Niet gaat op 15 februari in première.