Christopher Walken speelt Zeus in New York

AMSTERDAM - Christopher Walken gaat de rol van de Griekse oppergod Zeus spelen in Gods Behaving Badly.

In de komedie krijgt een hedendaags stel, gespeeld door Alicia Silverstone en Ebon Moss-Bachrach, in New York te maken met een reeks Griekse goden die tegen hun zin op aarde zijn neergedaald.

Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Thompson on Hollywood.

Vrijwel de hele Griekse godenwereld komt in de film voorbij, met John Turturro als Hades, Oliver Platt als Apollo, Edie Falco als Artemis en Sharon Stone als Aphrodite.

In de moderne wereld proberen de goden er het beste van te maken. Zo spreekt liefdesgodin Aphrodite teksten in bij een sekslijn en werkt Apollo, 'redder in nood', als medium bij een goedkoop tv-programma.

Magische pijl

De goden vinden het nog altijd leuk elkaar te beconcurreren en bedonderen. Zo wil Aphrodite de tv-carrière van Apollo om zeep helpen en zorgt ze dat haar zoon Eros (Gideon Glick) hem schiet met zijn magische pijl zodat hij verliefd wordt op een sterfelijke vrouw, Alice (Sliverstone).

Zij heeft echter al een relatie met Neil, waardoor de twee mensen worden meegezogen in het gekonkel van de goden.

Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Britse schrijfster Marie Phillips, maar de oorspronkelijke locatie van Londen is verruild voor New York. De opnames gaan deze maand van start, een premièredatum is nog onbekend.

Tip de redactie