AMSTERDAM - Francis Ford Coppola toont beelden van zijn nieuwe horrorfilm Twixt, tijdens Comic-Con in San Diego. Dat schrijft het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly.

De regisseur van films als Apocalypse Now en de Godfather-trilogie heeft ook het scenario geschreven. Hij was voor het laatst in 1991 op Comic-Con voor zijn film Dracula.

De 72-jarige filmmaker zegt voor deze film vooral geïnspireerd te zijn door de Amerikaanse schrijvers Edgar Allan Poe en Nathaniel Hawthorne.

Het idee voor het verhaal zou tot hem zijn gekomen in een droom tijdens een vakantie in Istanbul. Hij beschrijft de film als 'deels Gothic romance en deels het soort horrorfilm waar ik mijn carrière mee begon'.

Arthouse

Coppola doelt hiermee op films als Dementia en The Terror, die hij regisseerde, en The Haunted Palace, waarvan hij een deel van de dialogen verzorgde. Deze stap betekent ook een duidelijke trendbreuk voor de regisseur die de laatste jaren vooral arthousefilms als Tetro en Youth Without Youth maakte.

De regisseur legt momenteel de laatste hand aan Twixt, die lange tijd de productietitel Twixt Now and Sunrise had. De cast bestaat onder anderen uit Val Kilmer, Bruce Dern, Elle Fanning en Ben Chaplin.

3D-opnames

De film bevat zowel 2D- als 3D-opnames en moet ergens dit jaar uitkomen. Of de film ook in de Nederlandse bioscopen verschijnt, is nog niet bekend.

Coppola is op 23 juli op Comic-Con, samen met componist Dan Deacon, die een deel van de filmmuziek live zal opvoeren.