AMSTERDAM - Rapper RZA heeft bijna een rol te pakken in de tweede G.I. Joe-film. Het lid van de hiphopformatie Wu Tang Clan moet in het vervolg op de actiefilm uit 2009 een meester in de vechtkunst spelen.

Het beoogde personage van de 41-jarige rapper heet Blind Master en heeft in het verleden enkele leden van het G.I. Joe-team opgeleid. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentwebsite The Hollywood Reporter.

RZA timmert al aardig aan de weg in Hollywood. Hij was eerder te zien naast Denzel Washington in American Gangster en naast Jude Law in Repo Men.

Momenteel maakt hij met Russell Crowe de martialartsfilm The Man with the Iron Fists. RZA tekent zowel in die film zowel voor een van de hoofdrollen als voor de regie.

Speelgoedlijn

Het twee jaar geleden verschenen G.I. Joe: The Rise of Cobra is gebaseerd op de gelijknamige speelgoedlijn die in de jaren zestig voor het eerst op de markt kwam. In het vervolg vertolkt Channing Tatum opnieuw de hoofdrol en is Dwayne 'The Rock' Johnson toegevoegd aan de cast.

De film moet volgend jaar zomer in de bioscopen draaien.