AMSTERDAM - Nicole Kidman is in gesprek om in de erotische thriller The Paperboy te spelen.

De Australische actrice vervangt Sofia Vergara die vrijdag met de productie stopte, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Spider-Man-acteur Tobey Maguire verliet vorige week de film die wordt geregisseerd door Lee Daniels, bekend van het drama Precious.

Door zijn vertrek loopt de productie vertraging op, waardoor Vergara haar verplichten bij de tv-serie Modern Family niet meer na kan komen en ook uit de film is gestapt. Matthew McConaughey en Zac Efron blijven wel verbonden aan het filmproject.

Journalist

The Paperboy gaat over een journalist, gespeeld door McConaughey, en zijn broer die onderzoek doen naar een moordzaak. De moordverdachte zit in de cel in afwachting van zijn doodstraf.

De 44-jarige Kidman is in onderhandeling een femme fatale te spelen die de verdachte brieven schrijft. Ze begint een relatie met de journalist.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Pete Dexter uit 1995. De film zou deze zomer in productie gaan. Een nieuwe startdatum is nog onbekend.