AMSTERDAM - Michael Bay vindt de kritiek op zijn film Transformers: Revenge of the Fallen 'beledigend'.

Dat zei de 46-jarige Amerikaanse regisseur tijdens een persconferentie voor het vervolg Transformers: Dark of the Moon, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite Digital Spy.

Op de vraag of Bay bang was dat Dark of the Moon weer een flop zou worden, net als Transformers: Revenge of the Fallen, reageerde hij verontwaardigd.

"Uw opmerking beledigt iedereen die aan deze film heeft gewerkt. De film heeft veel geld opgebracht. Ik geef toe dat het niet een van mijn beste films was, maar het is zeker niet de slechtste die ik heb gemaakt. Een film die wereldwijd niet 835 miljoen dollar opbrengt, is niet de slechtste film aller tijden."

Losse eindjes

Transformers: Revenge of the Fallen, de tweede in de Transformers-reeks, kreeg van fans en filmcritici de kritiek dat het verhaal oppervlakkig zou zijn en vele losse eindjes zou hebben. Hoofdrolspeler Shia LaBeouf zei in een interview dat de film geen echt scenario had. Bay legt nu uit dat dit te maken had met de schrijversstaking van 2008.

"Het is eigenlijk niet eerlijk naar de scenaristen toe", vertelt Bay. "Normaliter hebben ze acht maanden om een film als deze te schrijven, nu moesten ze het ineens doen in drie. Daardoor werd het een moeilijke, gecompliceerde productie. Bij deze derde film hebben we geprobeerd het wel goed te doen en voor mij persoonlijk is het de beste van de drie."

Transformers: Dark of the Moon draait vanaf woensdag in de Nederlandse bioscopen.