AMSTERDAM - Lily Cole heeft een rol in Snow White and the Huntsman. Het model speelt Greta, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety. Wat haar rol precies inhoudt, is onbekend.

Naast het model heeft ook acteur Sam Spruell, bekend van The Hurt Locker, getekend voor een rol in de film. Kristen Stewart speelt Sneeuwwitje.

Snow White and the Huntsman gaat over een huurmoordenaar die de slechte stiefmoeder, gespeeld door Charlize Theron, op sneeuwwitje afstuurt om haar te doden. In plaats daarvan leert hij Sneeuwwitje de moordaanslagen van haar stiefmoeder te overleven. De film wordt gemaakt door filmstudio Universal.

Ook Relativity Media komt met een Sneeuwwitje-verfilming. Dat sprookje wordt in 3D opgenomen en wordt aanzienlijk duisterder dan de bekende Disney-bewerking.

In die film speelt Julia Roberts de boze stiefmoeder en de relatief onbekende Britse actrice Lilly Collins, dochter van zanger Phil Collins, kruipt in de huid van Sneeuwwitje. De twee concurrerende sprookjesbewerkingen komen allebei in de lente van 2012 uit.

Drama

De 23-jarige Cole heeft naast haar modellenwerk in een aantal films gespeeld. Zo had de Britse een grote rol in het drama The Imaginarium of Doctor Parnassus uit 2009.

Tijdens de opnamen van die film, overleed hoofdrolspeler Heath Ledger. De film kon worden afgerond omdat Johnny Depp, Colin Farrell en Jude Law zijn rol wilden overnemen.