AMSTERDAM - Warren Beatty gaat een film maken over piloot en filmmaker Howard Hughes.

De Hollywoodster speelt de hoofdrol en regisseert de film.

Beatty wil een indrukwekkende cast. Hij onderhandelt met Jack Nicholson, Alec Baldwin en zijn eigen echtgenote Annette Bening over rollen in de film, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Jonge vrouw

Deze week werd bekend dat de 74-jarige Beatty voor het eerst sinds 1998 weer een film gaat maken. Hij schrijft ook het scenario van zijn komedie over Hughes. De film gaat over de relatie die de vliegenier op latere leeftijd had met een jonge vrouw.

Het wordt de vijfde film die Beatty regisseert. Hij was voor het laatst als acteur te zien in de komedie Town and Country uit 2001.

Kluizenaar

Regisseur Christopher Nolan is ook al jarenlang bezig met een filmproject over de excentrieke Hughes. Hij wil de laatste jaren van de miljardair verfilmen, toen hij als kluizenaar leefde.

Nolan stopte zijn filmplannen in de koelkast nadat Martin Scorsese in 2004 de film The Aviator maakte met Leonardo DiCaprio als jonge Hughes. In die film is Alec Baldwin te zien als vijand van de vliegenier. Dit jaar kondigde Nolan aan zijn filmproject weer op te pakken.