AMSTERDAM - Ron Howard tekent mogelijk voor de regie van Rush. De speelfilm gaat over de Oostenrijkse autocoureur Niki Lauda.

Volgens het Amerikaanse filmblad Variety zoekt de regisseur een nieuw filmproject, omdat zijn ambitieuze filmplannen voor de boekenreeks The Dark Tower van Stephen King op de tocht staan.

Rush gaat over het ongeluk dat Lauda had in 1976 waarbij hij bijna omkwam. Zes weken na het ongeluk stapte hij weer in een Formule 1-auto om de concurrentie met zijn rivaal James Hunt aan te gaan.

Paul Greengrass werd ook genoemd als regisseur van Rush, maar hij is nu druk met A Captain's Duty, een film met Tom Hanks over Somalische piraten.

Tiener

De 57-jarige Howard speelde in 1976 zelf in een Formule 1-film. In Eat My Dust speelde hij een tiener die een raceauto steelt om het hart van een meisje te winnen.

Het jaar daarop regisseerde Howard zijn eerste speelfilm, Grand Theft Auto. Zoals de titel doet vermoeden, is dat ook een film over auto's.

De regisseur wil een tv-serie en drie films maken gebaseerd op de boeken van Stephen King. De financiering van dat grote project zou moeilijk verlopen, waardoor het maar de vraag is of Howard het project rond krijgt.