AMSTERDAM - Jennifer Lopez is druk doende filmrollen te regelen. De actrice en zangeres is in gesprek om de vrouwelijke hoofdrol te spelen in de actiefilm Parker.

Daarnaast wil ze een rol in de komedie What to Expect when You're Expecting, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

De actiefilm Parker gaat over een dief, gespeeld door de Britse acteur Jason Statham, die zijn normen en waarden zeer serieus neemt. Als hij wordt bedreigd, is hij echter bereid tot het uiterste te gaan.

De 41-jarige Lopez is in onderhandeling voor de rol van Leslie, die het pad van Parker kruist terwijl hij bezig is met een opdracht.

Mysterieboeken

Parker is gebaseerd op de mysterieboeken van Donald Westlake. Van zijn Parker-boeken zijn eerder de films Payback met Mel Gibson en Point Blank met Lee Marvin gemaakt.

De actiefilm met Statham wordt geregisseerd door Taylor Hackford, bekend van de biografische film Ray over zanger Ray Charles en de thriller The Devil's Advocate. Wanneer Parker uitkomt, is nog onbekend.

Cameron Diaz

Cameron Diaz en Matthew Morrison hebben al getekend voor What to Expect when You're Expecting. Welke rol Lopez, die in april nog met de cd Love? kwam, in de komedie over zwangerschap speelt is onbekend.

De film volgt zeven koppels die zich voorbereiden op het ouderschap.