AMSTERDAM - The Ides of March van en met George Clooney opent het filmfestival van Venetië.

De vierde film die Clooney heeft geregisseerd, gaat op 31 augustus in Italië in première, zegt een ingewijde tegen het Amerikaanse filmblad Variety.

Clooney is ook verantwoordelijk voor het scenario van de film, waarin hij bovendien zelf te zien is. De 50-jarige acteur speelt een Amerikaanse presidentskandidaat.

Ryan Gosling is te zien als zijn nette spindoctor die tegen vuile politieke spelletjes aanloopt. Ook Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti en Marisa Tomei zijn in de film te zien.

Toneelstuk

The Ides of March is gebaseerd op het toneelstuk Farragut North van Beau Willimon over de ervaringen van Howard Dean, die in 2004 presidentskandidaat was van de Democraten. De politieke thriller gaat in Amerika op 7 oktober in première.

Op het filmfestival van Venetië is ook de nieuwe film van Roman Polanski, Carnage, te zien, net als David Cronenbergs A Dangerous Method. Black Swan-regisseur Darren Aronofsky zit de jury voor van de filmprijzen van het festival. Het festival vindt plaats van 31 augustus tot en met 10 september.