AMSTERDAM - Penn Badgley kruipt in de huid van Jeff Buckley in de biografische film Greetings from Tim Buckley over de overleden zanger.

De film gaat over de slechte relatie van Buckley met zijn vader, de muzikant Tim Buckley, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De 24-jarige Badgley is bekend van zijn rol als Dan Humphrey in de tv-serie Gossip Girl. Producent Patrick Milling Smith van de Buckley-film zegt dat de auditie van de jonge acteur diepe indruk heeft gemaakt.

"Penns auditie was overweldigend en we wisten dat we onze ster hadden gevonden." Greetings from Tim Buckley wordt geregisseerd door Dan Algrant. Hij regisseerde eerder een aantal afleveringen van de tv-serie Sex and the City.

Overdosis

Jeff Buckley had een slechte band met zijn vader. Buckley sr. stierf in 1975 aan een overdosis drugs. Jeff brak in 1991 door als artiest tijdens een concert ter nagedachtenis aan zijn vader. De zanger stierf zes jaar later na een duik in een rivier waarbij hij werd meegesleurd door een stroming.

In april werd bekend dat Jake Scott, de zoon van de Britse regisseur Ridley Scott, ook een biografische film gaat maken over het leven van Buckley. De moeder van de zanger, Mary Guibert, gaat die film produceren.

Twilight-acteur Robert Pattinson heeft eens gezegd dat hij ooit dolgraag Jeff Buckley wil spelen. Wellicht komt hij nog voor deze film in aanmerking.