AMSTERDAM - Woody Allen gaat weer in zijn eigen komedie spelen. Hij was voor het laatst als acteur te zien in zijn komedie Scoop uit 2006. Zijn nieuwe film neemt Allen op in Rome en krijgt de titel The Bop Decameron.

De 75-jarige Allen heeft La Vita è Bella-acteur Roberto Benigni, The Social Network-ster Jesse Eisenberg, Arthur-actrice Greta Gerwig en Juno-actrice Ellen Page gestrikt voor rollen in The Bop Decameron.

Hij heeft de acteurs Alec Baldwin, Penélope Cruz en Judy Davis gevraagd opnieuw met hem samen te werken in zijn nieuwe komedie.

Verhalencyclus

Volgens het Amerikaanse filmblad Variety is The Bop Decameron losjes gebaseerd op de verhalencyclus Decamerone van Giovanni Boccaccio uit de twaalfde eeuw.

De film bestaat uit vier verhalen, twee met Amerikaanse en twee Italiaanse personages die alle vier in Rome wonen. De verhaallijnen kruisen elkaar niet. De film moet in 2012 in de bioscopen draaien.

Europa

De New Yorkse regisseur neemt zijn komedie vanaf juli op in Rome. Het is de eerste keer dat Allen daar een film maakt. Allen neemt zijn films tegenwoordig vooral in Europa op, omdat naar eigen zeggen zijn geliefde New York te duur is geworden.

Zijn laatste film Midnight in Paris draait vanaf 15 september in de Nederlandse bioscopen. Zoals de titel doet vermoeden is die film opgenomen in de Franse hoofdstad.