AMSTERDAM - Peter Jackson heeft twee acteurs toegevoegd aan zijn twee The Hobbit-films. Barry Humphries, beter bekend als Dame Edna Everage, speelt de Goblin King.

Lost-ster Evangeline Lilly heeft de rol van de Woodland-elf Tauriel te pakken.

Jackson kijkt uit naar de samenwerking met de 77-jarige Humphries. "Barry is een goede acteur en we verheugen ons erop hem te zien als de Goblin King met de fijnzinnige gevoeligheid en emotionele diepte die het personage verdient", schrijft de Nieuw-Zeelandse regisseur op zijn Facebook-pagina.

Tauriel

De 31-jarige Lilly, die vooral bekend is van haar rol als Kate in de tv-serie Lost, speelt de elf Tauriel. Jackson laat verder niets los over haar rol, maar wil wel kwijt dat haar personage geen liefdesrelatie onderhoudt met Legolas, gespeeld door Orlando Bloom.

De eerste opnamen van de twee the Hobbit-films van Jackson zijn achter de rug. De productie van de proloog van The Lord of the Rings-trilogie heeft een flinke vertraging opgelopen door gezondheidsproblemen van Jackson en financiële tegenslagen.

Het eerste deel van de film The Hobbit: An Unexpected Journey wordt in december 2012 verwacht en een jaar later moet The Hobbit: There and Back Again in première gaan.