AMSTERDAM - Annette Bening heeft getekend voor haar volgende moederrol in het romantische drama He Loves Me.

Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety. De 53-jarige actrice was voor het laatst te zien als lesbische moeder in het komische drama The Kids Are All Right.

Benings filmzoon Calvin is een schrijver die een geen woord op papier krijgt omdat hij lijdt aan liefdesverdriet. Dat verandert als hij een verhaal schrijft over zijn droomvrouw, die daadwerkelijk tot leven komt en zijn vriendin wordt.

Bening speelt Gertrude, een schilderes die ziet hoe haar zoon lijdt onder zijn eenzaamheid en blij is als hij de vriendin van zijn dromen 'ontmoet'. Ze maakt zich echter zorgen over de gespannen relatie die Calvin heeft met haar nieuwe man, zijn stiefvader.

Paul Dano

Calvin wordt gespeeld door Paul Dano, bekend van het drama There Will Be Blood en de romkom Knight and Day. Hij is vanaf 11 augustus in de Nederlandse bioscopen te zien naast Daniel Craig en Harrison Ford in de sciencefictionfilm Cowboys and Aliens.

Calvins droomvriendin wordt gespeeld door Zoe Kazan, die ook in werkelijkheid een relatie met Dano heeft. Zij schreef tevens het scenario voor deze film.

Zwijgzame zoon

He Loves Me gaat volgende maand in productie en wordt geregisseerd door het filmmakerskoppel Jonathan Dayton en Valerie Faris. Zij maakten eerder het komische drama Little Miss Sunshine, waarin Dano te zien was als zwijgzame zoon van het ontwrichte gezin.