AMSTERDAM - Simon West gaat de keiharde actiefilm The Expendables 2 regisseren. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

De Lara Croft-regisseur neemt daarmee het stokje over van Sylvester Stallone, die dit keer alleen het scenario schreef en een van de hoofdrollen speelt.

West is behalve van Lara Croft: Tomb Raider vooral bekend van Con Air en The Mechanic. Met The Expendables 2 kan hij wederom de handen ineenslaan met Jason Statham, die de hoofdrol speelde in The Mechanic.

Naast Stallone en Statham worden ook Dolph Lundgren, Bruce Willis, Jet Li, Randy Couture, Mickey Rourke en Steve Austin verwacht.

Arnold Schwarzenegger

Een andere naam die al maanden de rondte doet is die van Arnold Schwarzenegger. Veel fans vonden het kleine rolletje dat hij in het eerste deel speelde naar meer smaken. Hij speelde een huurling, evenals Stallone. De Governator heeft echter na het uitlekken van zijn buitenechtelijke avonturen alle filmprojecten in de ijskast gezet.

The Expendables 2 gaat volgend jaar op 17 augustus in de Verenigde Staten in première, een Nederlandse datum is nog niet bekend.