AMSTERDAM - Hugh Jackman is in onderhandeling voor de hoofdrol van de verfilming van de musical Les Misérables.

De Amerikaanse filmsite Deadline noemt Paul Bettany als zijn tegenspeler in de rol van politie-inspecteur Javert.

De 42-jarige Jackman is vooral bekend als Wolverine uit de X-Men-films. De Australiër neemt echter ook graag de microfoon ter hand om liedjes te zingen.

Hij verzorgde het afgelopen weekend nog een muzikaal optreden tijdens de uitreiking van de Tony Awards en hij won de prestigieuze theaterprijs zelf in 2004 voor zijn rol in de Broadway-musical Boys from Oz. Bettany is vanaf volgende maand te zien in de titelrol van de horrorfilm Priest.

Koningsdrama

De regie van Les Misérables is in handen van Tom Hooper. De Brit maakte vorig jaar het koningsdrama The King's Speech, dat Oscars won voor onder meer beste film en beste regie. William Nicholson heeft het scenario voor de film geschreven. De Brit is bekend van films als The Gladiator en Elizabeth: The Golden Age.

De musical Les Misérables is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Franse schrijver Victor Hugo uit 1862. Hoofdpersoon Valjean komt vrij na een gevangenisstraf van negentien jaar voor het stelen van brood. Hij wil zijn leven beteren, maar het verleden blijft hem achtervolgen.

Neeson

In 1998 werd het boek verfilmd met Liam Neeson en Uma Thurman in de hoofdrollen. De film van Hooper is echter gebaseerd op de musical die in 1985 voor het eerst op de planken verscheen. Zijn filmmusical moet in 2013 uitkomen.