AMSTERDAM - Steven Spielberg probeert een vierde Jurassic Park-film van de grond te krijgen. Hij heeft al een paar keer met scenarist Mark Protosevich, bekend van I Am Legend en Thor, besproken hoe de dinosaurusreeks weer kan worden vlotgetrokken.

Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter.

Spielberg en Protosevich werkten acht jaar geleden al samen aan een remake van de Koreaanse actiefilm Old Boy. Die film ging vanwege auteursrechtelijke problemen nooit in productie, maar die samenwerking is de heren blijkbaar bevallen.

Zowel Spielberg als producent Universal benadrukt dat er nog geen handtekeningen zijn gezet en dat alle gesprekken nog in de verkenningsfase verkeren.

Grote kassuccessen

De derde film in de Jurassic Park-reeks verscheen in 2001. De eerste twee films, geregisseerd door Spielberg, waren grote kassuccessen. Jurassic Park III, onder regie van Joe Johnston en met Spielberg alleen als uitvoerend producent, flopte.

De eerste Jurassic Park uit 1993 was een mijlpaal in de computeranimatie. Nooit eerder waren geanimeerde wezens zo levensecht op het witte doek verschenen. Met de huidige opleving van 3D-technologie lijkt de tijd rijp voor een heropleving van de serie.

Spielberg komt op 26 oktober met zijn nieuwe film The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn. Deze film over Kuifje is ook een hypermoderne computeranimatiefilm.