AMSTERDAM - Liam Neeson keert terug in The Dark Knight Rises. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety.

De Ierse acteur neemt in deze derde Batman-film van Christopher Nolan waarschijnlijk de rol van misdaadbaas Ra's al Ghul weer op zich. Neeson speelde die rol al in Batman Begins.

In die film uit 2005 doet Ra's al Ghul, Arabisch voor hoofd van de demon, zich eerst voor als de nobele Henri Ducar. Hij treedt zo op als de mentor van de jonge Bruce Wayne.

Als Wayne echter achter zijn ware identiteit komt, is het wapengekletter niet van de lucht. Het wordt nooit helemaal duidelijk of Ra's al Ghul het leven laat, dus is er alle mogelijkheid voor de slechterik om terug te keren in het laatste deel van het Batman-drieluik.

Geen commentaar

Producent Warner Bros heeft nog geen commentaar gegeven over de rol van Neeson, en of hij überhaupt in de film speelt. Op internet duiken echter foto's op van de filmset van The Dark Knight Rises. Op deze foto's is Neeson te zien. Daarmee lijken sommige plotontwikkelingen duidelijk te worden, hoe zeer Nolan ook zijn best doet om het verhaal geheim te houden.

The Dark Knight Rises is de laatste Batman-film die Nolan wil regisseren en is wederom met Christian Bale als de gemaskerde misdaadbestrijder. Ook Michael Caine keert terug als butler Alfred. Tom Hardy speelt slechterik Bane, en Anne Hathaway hijst zich in het strakke pak van Catwoman.

De film verschijnt volgend jaar op 19 juli in de bioscopen.