AMSTERDAM - Het ziet ernaar uit dat James Cameron en Sam Worthington de handen weer ineen gaan slaan. De regisseur en acteur werkten al samen aan de monsterhit Avatar uit 2009.

Ditmaal hebben ze hun zinnen gezet op de sciencefictionfilm Myth, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter.

Waar Worthington de hoofdrol speelde in Avatar, is hij nu ook in de race om te gaan produceren. Namen van de acteurs en regisseur zijn nog niet bekend.

Een derde grote naam onder de coproducenten is Lorenzo di Bonaventura, die onder meer de actiefilms Salt, Red en de drie Transformers-films hielp financieren.

Plot

Over het plot van Myth is nog vrijwel niets bekend, behalve dat het een groots opgezette sciencefictionfilm is met veel actie.

Het script wordt momenteel bewerkt door Will Staples, die vooral bekend is van het schrijven van scenario's voor computerspellen. Zo werkte hij aan de zeer populaire Call of Duty-serie.

Vroeg stadium

Myth bevindt zich nog in een zeer vroeg stadium, dus het is nog allerminst zeker of de genoemde namen ook werkelijk aan de film gaan meewerken. Wanneer de opnames van start moeten gaan is nog onbekend.