AMSTERDAM - John C. Reilly gaat een stem inspreken voor de nieuwe Disneyfilm Wreck-It Ralph.

De acteur, bekend uit onder meer Boogie Nights, Step Brothers en Zombieland, speelt de rol van het titelpersonage, een boef in een computerspel die niets liever doet dan alles mollen. Dat valt te lezen op de website van Disney.

Wreck-It Ralph vraagt zich in de film af of er nog meer in het leven is dan snode plannen smeden en dingen stuk maken. Hij zou wel eens een echte held willen zijn, zoals zijn grote aartsvijand Fix-It Felix.

Diens stem wordt ingesproken door Jack McBrayer, bekend van de komedieserie 30 Rock. Naast Reilly en McBrayer spreken ook Sarah Silverman en Jane Lynch stemmen in.

Levensvragen

"Ik vind het interessant dat een personage uit een heel simpel achtbitcomputerspel zichzelf levensvragen gaat stellen als 'Is er niet meer in het leven dan de rol die mij is toebedeeld?'", zegt regisseur Rich Moore, die de animatieseries The Simpsons en Futurama op zijn conto heeft staan.

"In zijn zoektocht naar een antwoord reist Ralph, onze antiheld, door drie totaal verschillende spelwerelden. Zoiets heeft nog nooit iemand gezien."

De computeranimatiefilm Wreck-It Ralph staat gepland voor 12 november volgend jaar. Het is nog niet bekend of de film ook in 3D wordt uitgebracht.