Dinsdag 27 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Jason Momoa niet ongeschonden uit opnames Conan

AMSTERDAM - Jason Momoa heeft duizend angsten uitgestaan tijdens de opnames van zijn nieuwe actiefilm Conan.
Door Novum

"Ik ging een paar keer bijna dood", zegt de gespierde acteur, die naar eigen zeggen ruim driekwart van zijn eigen stunts deed, tegen het Britse filmtijdschrift Empire. "Ik kon vooral slecht overweg met mijn paard."

De 31-jarige acteur uit Hawaï, die met zijn rol in de voetsporen van Arnold Schwarzenegger treedt, is normaal al niet zo dol op paarden omdat het 'vrijwel altijd ontzettend domme beesten' zijn.

Maar bij deze film had hij er echt een haat-liefdeverhouding mee.

Rib gebroken

"Meteen al de eerste dag werd ik uit het zadel geworpen en brak ik een rib. Dat beest heeft me een keer bijna vermorzeld", vertelt Momoa. "Maar geef het eens ongelijk, ik weeg ruim honderd kilo."

Bekijk de trailer

Met talloze kneuzingen en spierscheurtjes was elke dag een lijdensweg. "Ik stond helemaal beurs op en kon me nog net naar de badkuip slepen voor een zoutbad. Maar ik wilde zelf de stunts doen, want Conan drukt zichzelf uit via zijn acties."

Geen fan

De acteur mag er dan uitzien als een uit graniet gehouwen standbeeld, toch is hij geen fan van het leven van een bodybuilder. "Zelfs op de set trainde ik de hele dag. En elke twee uur kwam een van mijn trainers langs met eten. Nou ja, eten. Het was gekookte kip of zoiets. Toen ze voor de laatste keer 'cut' riepen dook ik meteen op de Guinness en spaghetti."


Lees meer over:

Jason Momoa

Aanbevolen artikelen