AMSTERDAM - Regisseur Maria Peters gaat een nieuwe familiefilm maken. De opnames van De groeten van Mike!, zoals het project heet, vinden in het komende voorjaar plaats.

De film moet kerst 2012 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn, zo maakte producent Shooting Star dinsdag bekend. Acteurs zijn nog niet bekend.

De groeten van Mike! vertelt over een jongetje dat, nadat hij na 7 maanden is genezen van een ernstige ziekte, uit het ziekenhuis wordt ontslagen. Maar er is buiten de muren van het ziekenhuis helemaal niemand die op hem wacht.

Peters maakte eerder succesvolle titels als De tasjesdief, Pietje Bell en Kruimeltje. Die laatste is met ruim 1,3 miljoen verkochte kaartjes de best bezochte Nederlandse familiefilm van de afgelopen 20 jaar. Recent maakte de regisseur het oorlogsepos Sonny Boy, naar het gelijknamige boek van Annejet van der Zijl.

Verfilmen

 Na De groeten van Mike! gaat Peters het boek Je beste vriendin Anne verfilmen, van schrijfster Jacqueline Maarsen. In het autobiografische boek vertelt de schrijfster over haar jeugd in Amsterdam en haar vriendschap met Anne Frank. Zij bleven bevriend tot Anne en haar familie in juni 1942 onderdoken in het Achterhuis.

Deze film moet in 2013 in de bioscopen te zien zijn.