AMSTERDAM - Regisseur Robert Zemeckis is in onderhandeling met Tom Hanks om een film te maken gebaseerd op het speelgoedfiguur Major Matt Mason.

Hanks gaat de hoofdrol van de ruimtereiziger spelen en de film produceren, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter. Hanks en Zemeckis werkten eerder samen aan het drama Cast Away uit 2000.

De speelgoedlijn van Mason kwam in 1966 op de markt, drie jaar voor de hoogtijdagen van de ruimtevaart en de Amerikaanse wedloop tegen de Russen.

Hanks kijkt al jaren uit naar een film over een van zijn favoriete stukken speelgoed.

Verhaal

Het verhaal van Major Mason gaat over de majoor en zijn drie kameraden Sgt. Storm, Doug Davis en Lt. Jeff Long. Samen binden ze de strijd aan tegen enkele gemene boeven, onder wie Captain Lazer.

Het lijkt de bedoeling de film in 3D uit te brengen. Het wordt geen animatiefilm, waarmee de terugkeer van Zemeckis naar het maken van films met acteurs van vlees en bloed een feit lijkt.

Vorige week werd bekend dat hij een drugsfilm gaat maken met Denzel Washington in de hoofdrol. Van 2000 tot 2009 was Zemeckis uitsluitend bezig met de computeranimatiefilms The Polar Express, Beowulf en A Christmas Carol.