AMSTERDAM - Little Miss Sunshine-acteur Alan Arkin is in onderhandeling voor een rol in Argo. Ben Affleck regisseert het gijzeldrama. De 77-jarige Arkin is de eerste acteur die in gesprek is over het filmproject,

Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Affleck wil dat Arkin de rol van Hollywoodproducent Lester Siegel op zich neemt. Arkin is onder meer bekend van de komedie Little Miss Sunshine waarin hij grootvader Edwin Hoover speelde.

Het filmproject van Affleck is gebaseerd op het artikel How the CIA used a fake sci-fi flick to rescue Americans from Tehran uit het Amerikaanse technologietijdschrift Wired.

Iraanse revolutie

Het verhaal is waar gebeurd en speelt zich af tijdens de Iraanse revolutie in 1979. Zes Amerikaanse diplomaten worden gegijzeld en gevangen gehouden in de Canadese ambassade in Teheran.

De CIA probeert de diplomaten te redden door de Iraniërs ervan te overtuigen dat de zes geen diplomaten zijn maar filmmakers die werken aan een sciencefictionfilm.

George Clooney

George Clooney kwam met het idee voor de film en neemt de productie voor zijn rekening. Affleck schreef en regisseerde vorig jaar de thriller The Town.

Argo wordt de derde film die de acteur regisseert. Wanneer het project in productie gaat, is nog onbekend.