AMSTERDAM - Al Pacino gaat samen met regisseur Barry Levinson werken aan de filmbewerking van een boek van Philip Roth, The Humbling. Het tweetal gaat ook al samenwerken aan de komende mafiafilm Gotti: Three Generations.

De 71-jarige Pacino speelt een acteur waarvan zijn carrière in het slop zit. Het leven krijgt voor hem een flinke opkikker als hij met pensioen gaat, verhuist naar zijn buitenhuis op het platteland buiten de stad New York en aanpapt met een veel jongere vrouw.

De opnames van The Humbling gaan in de herfst van start. Volgens filmsite Deadline gaan Pacino en Levinson eerst met deze film aan de slag voordat ze elkaar weerzien voor de Gotti-film.

Het tweetal werkte ook al samen aan de tv-film You Don't Know Yack uit 2010, wat Pacino een Emmy opleverde.

Herschrijven

Het is nog maar de vraag of Pacino zijn rol in Gotti: Three Generations weet te behouden. Levinson is bezig met het herschrijven van het script van Gotti: Three Generations, waarin John Travolta zijn opwachting als maffiabaas John Gotti gaat maken.

In Cannes heeft de 69-jarige Levinson tegenover de Britse krant The Guardian duidelijk gemaakt dat hij bij het herschrijven van het script geen rekening houdt met de huidige cast, die ook bestaat uit Lindsay Lohan en Joe Pesci. 

"Toen ik vertelde dat ik opnieuw met het script bezig wilde gaan, maakte ik duidelijk dat ik met een schone lei wil beginnen. Het schrijven van een screenplay lukt mij niet als er van te voren al acteurs bevestigd zijn. Alleen Travolta blijft Gotti, dat is zeker."

De film stond gepland voor volgend jaar, maar dit zal nu niet eerder dan 2013 gaan worden.