AMSTERDAM - Elijah Wood kijkt erg uit naar de opnames van The Hobbit.

De acteur, die in The Lord of the Rings de hoofdrol van Frodo Baggins speelde, keert in The Hobbit weer even terug in zijn oude rol.

"Ik weet nog maar weinig van mijn rol, maar het lijkt me fantastisch om iedereen weer te zien", zegt hij tegen het Amerikaanse entertainmentprogramma Access Hollywood.

Nieuw-Zeeland

De 30-jarige acteur vertrekt in oktober naar Nieuw-Zeeland, waar de opnames sinds maart aan de gang zijn. "Ik ben maar even in de film te zien, maar ik verheug me er echt op. Je krijgt niet vaak de kans om een belangrijk deel van je leven opnieuw mee te maken."

De opnames van de The Lord of the Rings-trilogie duurden uiteindelijk van 11 oktober 1999 tot 22 december 2000, met 438 dagen een legendarisch unicum. Wood was 17 toen hij eraan begon. "Het is een soort reünie na twaalf jaar!"

Prequel

Veel van de oude castleden maken ook weer hun opwachting in The Hobbit, een prequel van The Lord of the Rings. Zo is Ian McKellen weer te zien als tovenaar Gandalf, de inmiddels 89-jarige Christopher Lee als tovenaar Saruman, Andy Serkis als Gollum, en Cate Blanchett als elfenkoningin Galadriel.

The Hobbit wordt in twee delen uitgebracht en zal in 3D verschijnen. De eerste film, The Hobbit: An Unexpected Journey, verschijnt volgend jaar december in de Nederlandse bioscopen. Het tweede deel, The Hobbit: There and Back Again, gaat een jaar later in première.