AMSTERDAM - Shia LaBeouf is er heilig van overtuigd dat een vijfde film rond Indiana Jones een kwestie van tijd is.

"Harrison Ford zegt dat hij nog elke dag naar de sportschool gaat omdat hij weet dat George Lucas bezig is met het scenario. Dat betekent dat de film eraan komt", zegt de acteur tegen MTV.

Volgens de 24-jarige hoofdrolspeler, die de zoon van Indiana Jones speelt, is Lucas nog druk doende een goed plot te bedenken.

Dat gaat niet van de een op de andere dag. "George moet bepalen wat alle gevolgen zijn voor alle personages, en die zijn verreikend", zegt LaBeouf.

Pers

Het vierde deel in de reeks, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, werd door pers en publiek niet geheel positief ontvangen. Toch gaf Ford vorig jaar al aan oren te hebben naar een vijfde deel.

"Ik zou graag nog een volgende doen. Het ligt bij George op z'n bord. Ik hoop dat hij er hard aan werkt, want ik zou graag nog een keer met George en (regisseur) Steven Spielberg samenwerken."

Transformers

LaBeouf is vanaf 29 juni te zien in de grote actiefilm Transformers: Dark of the Moon.

Ford in vanaf 11 augustus te zien in de sciencefictionfilm Cowboys & Aliens. Wanneer Indiana Jones 5 in productie moet gaan, is nog niet bekend.