AMSTERDAM - Darren Aronofsky wil een film maken over de Ark van Noach. Het moet een rauwe fantasyfilm worden, waarvoor de Black Swan-regisseur zelf het scenario heeft geschreven.

Nadat de Amerikaanse regisseur onlangs uit The Wolverine met Hugh Jackman stapte, wil hij van dit Bijbelverhaal zijn eerstvolgende filmproject maken, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Het verhaal vertelt over Noach die door God gewaarschuwd wordt voor de op handen zijnde Zondvloed en een ark moet bouwen om de mensheid en het dierenrijk veilig te stellen. Hierop neemt hij twee exemplaren, een mannelijk en een vrouwelijk, van alle dieren mee. Ook zijn vrouw en drie zoons, en hun vrouwen, komen aan boord.

Het scenario wordt nog nabewerkt door John Logan. Hij schreef eerder de scripts voor onder meer Gladiator, The Last Samurai, Rango en de nog te verschijnen 'Bond 23'.

Exodus

De 42-jarige Aronofsky was tot voor kort nog in de race voor een ander Bijbelverhaal, over de Exodus. Hierin neemt Mozes het op tegen de Egyptische farao die het joodse volk overheerst, en leidt hij hen naar hun eigen land.

De regisseur is na zijn enorme succes met de tamelijk bescheiden film Black Swan, met Natalie Portman als balletdanseres, een grote naam in Hollywood. Hij wil de film over Noach maken voor 130 miljoen dollar, en is momenteel op zoek naar geïnteresseerde producenten.