AMSTERDAM - Leonardo DiCaprio wil in Django Unchained spelen. Quentin Tarantino heeft de spaghettiwestern geschreven en regisseert de film ook.

DiCaprio gaat in onderhandeling voor de rol van gemene pooier, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

DiCaprio wil de rol van Calvin Candie, een charmante maar roekeloze eigenaar van een seksclub. De vrouwen die voor hem werken worden uitgebuit als seksslavinnen en behandeld als objecten. Zijn mannelijke medewerkers moeten tegen elkaar vechten op leven en dood.

Bevrijden

De titelheld Django is een ex-medewerker van de seksclub die zijn vrouw wil bevrijden van Candie. Voor die rol is Will Smith benaderd.

Django wordt in zijn strijd tegen de slavendrijver geholpen door een Duitse ex-tandarts die nu premiejager is. Voor die rol wordt Christoph Waltz genoemd.

De Oostenrijkse acteur won vorig jaar een Oscar voor zijn bijrol als SS'er kolonel Hans Landa in de Tarantino-film Inglourious Basterds.

Andere talen

Naar verluidt had DiCaprio gesprekken met Tarantino voor de rol van Landa, maar wilde de regisseur graag een Duitssprekende acteur die ook nog andere talen kon spreken. De rol van Calvin Candie zou in veel opzichten lijken op de kleurrijke kolonel.

Tarantino heeft het scenario van Django Unchained in maart afgerond. De regisseur van onder meer de twee Kill Bill-films en Pulp Fiction, heeft zijn nieuwste filmproject vergeleken met het werk van de Italiaanse Sergio Leone, de vader van de spaghettiwestern.