AMSTERDAM - Het Britse UK Film Board, de tegenhanger van de Nederlandse Kijkwijzer, heeft bepaald dat The Human Centipede II: Full Sequence niet te zien zal zijn in Engeland.

Dat meldt Empire. Het filmblad meldt dat de Film Board de productie van de Nederlandse regisseur Tom Six dermate schokkend vindt dat zij verbieden om de film in het Verenigd Koninkrijk te laten zien.

De raad vreest dat de film een 'reëel risico' voor kijkers is. ''De film is te seksueel expliciet en potentieel obsceen.''

The Guardian schrijft dat door deze maatregel de film naast het witte doek ook een verbod heeft gekregen om op dvd te worden uitgegeven.

Deel 1 (trailer) is nog wel verkrijgbaar op dvd. Het is in de honderd jaar dat de Britse filmraad bestaat de elfde film die niet geschikt wordt bevonden.

Darmkanaal

Full Sequence is de opvolger van First Sequence, waar ook al veel om te doen was. In die film uit 2009 naaide een doorgedraaide Duitse arts drie mensen aan elkaar om zo één lang darmkanaal te vormen.

In het tweede deel worden naar verluidt meer dan tien mensen aan elkaar verbonden. Ook zou de hoofdpersoon een vrouw verkrachten nadat hij prikkeldraad om zijn penis heeft gewikkeld.

Regisseur Six zei na de oplevering van het eerste deel al dat het vervolg The Human Centipede zou doen verbleken tot My Little Pony.

Bekijk de trailer

Geweldig

Horrorklassiekers als The Texas Chainsaw Massacre (Tobe Hooper) en Last House on the Left (Wes Craven) gingen The Human Centipede voor als geweerde films op de Britse markt.

In een reactie tegenover het ANP stelt de Nederlandse  regisseur ''het geweldig te vinden dat mijn Human Centipede in dit rijtje met beroemde films is opgenomen. Al is het belachelijk dat volwassen Britse mensen niet zelf kunnen beslissen of ze een film wel of niet willen zien.''