AMSTERDAM - Rosie Huntington-Whiteley zegt absoluut geen problemen te hebben met regisseur Michael Bay. De twee werkten samen aan de actiefilm Transformers: Dark of the Moon.

Vorige week liet tegenspeler Shia LaBeouf nog weten dat Rosies voorganger Megan Fox was opgestapt omdat ze Bay bot en tactloos vond.

"Ik heb me nooit ongemakkelijk gevoeld bij Michael", zegt de 24-jarige Huntington-Whiteley tegen het Amerikaanse entertainmentprogramma Access Hollywood.

"En als dat zo zou zijn, zou ik het hem meteen vertellen. Dat respecteert hij altijd." Het blonde Britse model maakt met deze derde Transformers-film haar acteerdebuut.

Wulpse poses

LaBeouf zei dat hij vond dat de opgestapte Fox een te sterke persoonlijkheid had voor Bay, die vrouwen vooral in beeld brengt voor 16-jarige jongens. Zo was Fox in de twee Transformers-films veelvuldig te zien in korte broekjes, strakke truitjes en wulpse poses. Daar zou ze uiteindelijk niet meer van zijn gediend.

"Wat Shia volgens mij wilde zeggen, is dat Michael van vrouwen houdt en hen altijd op een sensuele manier filmt", legt de nieuwbakken actrice uit. "Mijn personage is heel anders dan dat van Megan. Ze is heel intelligent en ontwikkeld, we hebben er grote lol mee gehad."

Overigens hoeft de Britse niet te vrezen voor gebrek aan mannelijke aandacht. Ze won zaterdag tijdens de Spike TV Guys Choice Awards de prijs voor Our New Girlfriend.

Transformers: Dark of the Moon, waarin de Autobots erachter komen dat er al jaren een ruimteschip van Cybertron op de maan verborgen ligt, gaat op 29 juni in première.