AMSTERDAM - Oud-judoka Dennis van der Geest maakt zijn filmdebuut in de derde Mega Mindy. Dat maakte Independent Films maandag bekend.

Dit najaar is Mega Mindy en de Snoepbaron te zien in de Nederlandse bioscopen. De opnames starten begin juni in Nederland en Vlaanderen.

Van der Geest zegt in een reactie: "Ik vind het ontzettend leuk deze uitdaging aan te gaan en een keer een uitstapje te mogen maken naar het witte doek.''

''Ik heb heel veel zin in de opnames komende zomer. Uiteraard ga ik er alles aan doen een goede Rufus neer te zetten."

Angela Schijf

Ook Angela Schijf speelt mee in de film. De actrice, bekend van Van God Los, Meiden van de Wit en Flikken Maastricht, licht haar deelname aan de film toe.

''Met twee dochters van zes en vier jaar die grote fans zijn van Mega Mindy zou het een misdaad zijn om 'nee' te zeggen tegen een rol van hun grote heldin.'' Naast Van der Geest en Schijf heeft producent Studio 100 de Vlaamse acteurs Johny Voners en Tristan Versteven gestrikt.

Snoep

In het derde deel moet Mega Mindy het opnemen tegen de mensen waarvan ze echt houdt. De makers melden in een persbericht dat het derde deel draait om liefde en snoep.

De eerste twee films trokken ruim 750.000 bezoekers in de Benelux.