AMSTERDAM - De cast van All Stars 2: Old Stars heeft het nog steeds zwaar met de dood van Antonie Kamerling. Het verlies van de acteur die zijn leven vorig jaar beëindigde, zorgt voor gemengde gevoelens bij de start van de opnames van het vervolg.

"Ik heb constant het idee dat we niet compleet zijn", zegt Thomas Acda, keeper Willem in de film, maandag in het AD. "En dan schiet door me heen: dat zijn we ook niet zonder Antonie."

Ook Danny de Munk, die wederom de rol van aanvoerder Bram op zich neemt, mist hem. "Antonie hoorde in en bij de basis. Het allereerste begin van het All Stars-succes."

Isa Hoes

Na het overlijden van Kamerling was het nog maar de vraag of er wel een vervolg op de eerste film kwam, maar volgens zijn vrouw Isa Hoes had hij dat graag gewild. "Daarom zien we Old Stars ook als een eerbetoon aan hem", aldus De Munk. "In de film krijgt hij zijn eigen moment. Ik hield er kippenvel aan over."

All Stars verscheen in 1997 en ging over zeven vrienden die al van jongs af aan ieder weekend een potje voetbal spelen bij hun club Swift Boys. Vanwege het succes volgde er een gelijknamige serie die liep tot 2001. In het tweede deel maakt het pretteam een reis naar Barcelona.