AMSTERDAM - Jim Carrey laat weten dat hij er wel oren naar heeft om een aantal van zijn oude rollen opnieuw te vertolken. Er zouden zelfs al gesprekken zijn voor vervolgen van zijn succesfilms Dumb and Dumber en Bruce Almighty.

Dit zegt Carrey in een interview met de filmsite ComingSoon.net. De 49-jarige acteur komt binnenkort met zijn nieuwste film Mr. Popper's Penguins, waarin hij weer ouderwets de lolbroek met gekke bekken uithangt.

Op de vraag wat zijn toekomstplannen zijn, antwoordt Carrey: "We hebben het erover om oude karakters terug te laten keren op het witte doek, waar iederen altijd naar heeft gevraagd. Het gaat om Bruce Almighty en we denken er ook over om een nieuwe Dumb and Dumber te maken."

Doorbraak

Dumb and Dumber komt oorspronkelijk uit 1994 en was een van Carrey's films die zorgde voor zijn doorbraak bij het grote publiek in zijn rol als de domme Lloyd Christmas. In 2003 volgde een prequel van de film zonder Carrey, die een stuk minder succesvol was.

Bruce Almighty kwam uit in 2003, waarin Carrey's karakter voor God mocht spelen. Deze film heeft al een vervolg gekregen in de vorm van Evan Almighty in 2007, waarin Steve Carell (The Office, Dinner for Schmucks) de hoofdrol had.

Pinguins

De laatste films van Carrey stammen alweer uit 2009, A Christmas Carrol en I Love You Philip Morris. Dit jaar heeft de acteur onder meer een gastrol in aflevering van de comedyserie The Office.

Zijn laatste film Mr. Popper's Penguins, gebaseerd op een kinderboek waarin Carrey als druk zakenman zes pinguins adopteert, komt op 11 augustus uit in Nederland.