AMSTERDAM - Barry Atsma en Pierre Bokma hebben de hoofdrollen te pakken in de film Quiz. De opnamen voor de thriller van Dick Maas gaan in augustus van start, heeft Benelux Film Distributors vrijdag bekendgemaakt.

Quiz gaat over een bekende quizmaster die tijdens een restaurantbezoek wordt lastiggevallen door een man die beweert zijn vrouw en dochter gevangen te houden.

Wat volgt is een macaber spel op leven en dood waarin de quizmaster opeens de kandidaat blijkt te zijn. Atsma speelt de tv-persoonlijkheid en Bokma neemt de rol van ontvoerder op zich.

"Ik ben heel erg blij met Barry en Pierre. Beiden zijn fantastische acteurs met een groot charisma", laat Dick Maas weten. "Ik ben ervan overtuigd dat ze samen voor het nodige vuurwerk kunnen zorgen in een film die voor een belangrijk deel leunt op de chemie tussen de twee hoofdrolspelers."

Acteursfilm

"Ik kan mij ditmaal niet verschuilen achter snelle achtervolgingen met diverse auto's en spectaculaire ontploffingen", zegt Dick Maas vrijdag in het AD over zijn eerste echte acteursfilm.

De regisseur, die er vier jaar over deed om Quiz van de grond te krijgen, grijpt met zijn volgende project Para weer terug naar het actiegenre. Het subsidieverzoek voor de film is inmiddels ingediend. De film heeft een budget van twee miljoen euro.

De film draait volgend jaar in de bioscopen.

Prijzen

Bokma ontving Gouden Kalveren voor zijn rollen in de film Leedvermaak en de dramaserie Belager. Eind 2007 won hij voor zijn rol in De uitverkorene een International Emmy Award.

Atsma was te zien in talloze tv-series en films en vertolkte recent de hoofdrollen in De storm, Komt een vrouw bij de dokter en Loft.

Quiz is na Moordwijven (2007) en Sint (2010) de derde film van het producentenduo Dick Maas en Tom de Mol.