AMSTERDAM - Amy Adams gaat in het nog titelloze religieuze drama van regisseur Paul Thomas Anderson spelen. De Amerikaanse actrice is te zien als de echtgenote van Philip Seymour Hoffman, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

In het religieuze drama van Anderson speelt Hoffman een charismatische intellectueel die de gruwelijkheden van de Tweede Wereldoorlog van dichtbij heeft meegemaakt. Nadien creëert hij een religieus systeem om verloren zielen te redden.

Joaquin Phoenix had al getekend voor de rol van alcoholist en rechterhand van de spirituele leider. Het verhaal is losjes gebaseerd op de ontstaansgeschiedenis van Scientology.

Naast Adams hebben ook Laura Dern, Jesse Plemons, David Warshofsky en de Zweedse actrice Lena Endre getekend voor rollen in het religiedrama.

De 36-jarige Adams neemt de film op nog voor ze in de huid kruipt van Lois Lane in Zack Snyders Superman-film Man of Steel. Die film wordt deze zomer opgenomen.

Anderson maakte in 2007 het drama There Will Be Blood. Wanneer de opnamen van zijn nieuwe film beginnen, is nog onbekend.