AMSTERDAM - Een trailer van de Amerikaanse film The Girl With the Dragon Tattoo is van internet verwijderd. Filmmaatschappij Sony Pictures heeft YouTube verzocht het filmpje te schrappen, omdat het een illegale kopie is.

De video is in Nederland geüpload, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De trailer van de thriller gebaseerd op het boek Mannen die Vrouwen Haten van de Zweed Stieg Larsson verscheen zaterdag op YouTube. Aangenomen werd dat de trailer expres door Sony zou zijn gelekt, maar dat werd maandag door de filmmaatschappij ontkend.

Het zou gaan om een illegale versie die is opgenomen in de Verenigde Staten waar de trailer in een aantal bioscopen te zien was.

Remake

Het filmpje werd 1,4 miljoen keer bekeken voordat het dinsdag van internet werd verwijderd. The Girl With the Dragon Tattoo is een remake van de Zweedse film uit 2009 gebaseerd op de thriller. Bond-acteur Daniel Craig speelt de journalist Mikael Blomkvist en Rooney Mara speelt Lisbeth Salander.

De film van David Fincher, die vorig jaar The Social Network regisseerde, draait vanaf 21 december in de Amerikaanse bioscopen. De Nederlandse première staat gepland op 19 januari 2012.