AMSTERDAM - Na het financieel succesvolle openingsweekend van de komedie The Hangover part II is er een derde deel in de maak. Filmmaatschappij Warner Bros heeft Craig Mazin aangesteld om het scenario te schrijven voor het derde deel van de katerkomedie.

Dat melden Amerikaanse media woensdag.

Mazin schreef met Scot Armstrong ook het vervolg op de The Hangover uit 2009. Het tweede deel van de komedie ging donderdag in première en bracht binnen vijf dagen wereldwijd al 205 miljoen dollar op.

In Amerika bracht de film in drie dagen tijd 85,9 miljoen dollar in het laatje, een record voor een komedie. In Nederland zagen 150 duizend bioscoopbezoekers dit premièreweekeinde de film.

Bangkok

In The Hangover Part II beleven drie vrienden, gespeeld door Bradley Cooper, Ed Helms en Zach Galifianakis, een wilde nacht in Bangkok. Het bacchanaal van het eerste deel had plaats in Las Vegas. Waar de heren in het derde deel een stuk in hun kraag drinken, is nog onbekend. De acteurs hebben tegenover NU.nl al aangegeven een derde deel wel te zien zitten.