NEW ORLEANS - Ondanks zijn panische hoogtevrees hangt acteur Ryan Reynolds nu zo’n zestien uur per dag tientallen meters hoog in de stalen kabels voor zijn nieuwe superhelden-productie Green Lantern.

''Sinds ik op mijn 19de een bijna fataal parachute-ongeluk heb gehad, ben ik niet zo dol meer op vliegen”, licht de kersverse action hero met een knipoogje toe op de zwaar beveiligde filmset in New Orleans.

NU.nl zocht Reynolds op in deze grootste stad van Louisiana, die zich sinds de Katrina-ramp steeds meer aan het ontwikkelen is tot filmcentrum.

Belastingvoordelen

Eerder al werden bijvoorbeeld Sylvester Stallone’s The Expendables en R.E.D. met Bruce Willis in deze Zuidelijke staat van de VS gedraaid. New Orleans is aantrekkelijk geworden voor Hollywood, omdat de regionale overheid filmproducenten extra veel belastingvoordelen gunt.

Ook Ryan en het Green Lantern-productieteam zijn momenteel voor dik drie maanden neergestreken in ‘The Big Easy’, zoals de bijnaam van de stad luidt. Zich onderdompelen in de geneugten van de Jazz –en Cajun Cooking-metropool kan de Canadees tot zijn spijt echter niet.

Streng dieet

“Ze bereiden hier het lekkerste voedsel ter wereld, maar helaas: ik heb een zeer streng dieet. Ik mag niets eten met koolhydraten, suiker en veel calorieën, anders wordt het Fat Lantern”, grimast de 34-jarige acteur, die aangeeft dat zijn rol zeer fysiek is.

“Maar ach, als ik niet een paar bezoekjes aan de dokter met bulten en blauwe plekken heb afgelegd, doe ik mijn werk natuurlijk niet goed.”

In deze superhelden-film van zo’n 100 miljoen dollar met onder andere ook Tim Robbins en Blake Lively zien we Ryan als de testpiloot Hal Jordan, die via een magische groene ring over bovennatuurlijke krachten kan beschikken.

Bekijk de trailer

Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige DC Comics-strip. Reynolds: “Als kind was ik zelf vooral fan van Superman. Joh, ik vond Christopher Reeves geweldig. Hij is een inspiratiebron, maar aan de andere kant is het nu een uitdaging voor mij om anders te vliegen dan Superman. Niet met de vuist vooruit, enzo. Geloof me, daar heb ik lang op geoefend.”

Blauw

De vele scènes, waarin de kersverse actieheld door het scherm suist, worden in New Orleans tegen de achtergrond van gigantische blauwe wanden opgenomen. In de computer worden dan later de setting, het decor en effecten digitaal ingevuld. “Normaliter werken films met dit soort trucs met groene wanden, maar tsja, groen, dat ben ik dus al, meestal.''

''Dus gebruiken we blauw. Maar ik kan alvast wel vaststellen dat ik de kleur blauw bijna niet meer kan zien”, aldus de rising star van Hollywood glimlachend, die er echter snel aan toevoegt dat deze Green Lantern ‘snel en gelikt’ gaat worden.

Duimafdruk

Ryan Reynolds, die onlangs amicaal scheidde van Scarlett Johansson, mag New Orleans nu dan in zijn hart hebben gesloten, voor Amsterdam heeft hij ook nog een warm plekje.

“Ik haat het dat mensen denken dat je vooral naar Amsterdam gaat voor de coffeeshops. Onzin. Ik ga vooral voor de architectuur. Ik huur meestal een fiets en kan dan uren langs de grachten toeren. En wat ik altijd zo ideaal vind: het centrum is gemakkelijk te navigeren, de lay out is net een duimafdruk, haha.”

Green Lantern draait vanaf 4 augustus in de Nederlandse bioscopen.