AMSTERDAM - Roman De Parvenu van auteur Mark Schalekamp wordt verfilmd. Productiemaatschappij Eyeworks heeft de filmrechten van het boek gekocht, zo maakt het bedrijf van Reinout Oerlemans maandag bekend.

De Parvenu is een boek dat leest als een film”, aldus Eyeworks-producent Hans de Weers. “Een fascinerend en spannend verhaal over de opkomst en val van een jonge ambitieuze bankier tegen de achtergrond van de kredietcrisis. De humor en zelfspot spreekt ons erg aan.”

Hoofdpersonage in De Parvenu Hugo is iemand die graag hogerop wil. Niemand mag weten van zijn eenvoudige komaf, zo vertelde Schalekamp in een eerder interview. Wanneer hij wordt gevraagd voor een geheim genootschap, lijkt zijn wens om bij een elitegroep te horen werkelijkheid te worden.

De man heeft echter veel te verbergen: zijn afkomst, dat hij zijn werkgever oplicht en dat hij aan de coke is, naar de hoeren gaat en gokt.

Mark Schalekamp (1968) debuteerde in 1997 in Hard Gras met het gedicht ‘Voetbal & Meisjes’, waarna in 2000 bij Uitgeverij Thomas Rap de verhalenbundel De Rebellenclub verscheen.