CANNES - De makers van Alles is Liefde werken aan een nieuwe film over dezelfde thema's en ''met hetzelfde gevoel'' als de grote hitfilm uit 2007. Het 'vervolg' heet Alles is Familie en vertelt over de liefdesperikelen van een aantal leden van één familie.

Kim van Kooten tekende net als bij Alles is Liefde voor het scenario en Joram Lürsen doet weer de regie. De acteurs zijn nog niet bekend.

De spelers uit Alles is Liefde keren niet terug, omdat het om andere personages gaat. De casting is op dit moment in gang, meldde producent Frans van Gestel van IDTV Film dinsdag op het Filmfestival van Cannes.

Kerst 2012

Het is de bedoeling dat de film in het voorjaar van 2012 opgenomen wordt. Alles is Familie zou dan tegen kerst 2012 in de Nederlandse bioscopen te zien moeten zijn. ''De film heeft iets minder personages dan Alles is Liefde, zodat het publiek meer tijd heeft om hen goed te leren kennen", legt Van Gestel uit.

''Daardoor valt er meer te lachen én meer te huilen dan bij Alles is Liefde." De vorige film was in 2007 in de bioscopen de grote kersthit en trok in totaal bijna 1,4 miljoen bezoekers naar de theaters.

Van Gestel is op het Filmfestival van Cannes, waar het door hem geproduceerde Code Blue van regisseur Urszula Antoniak in het programmaonderdeel Quinzaine des Realisateurs te zien is.

Van Kooten en Lürsen werken samen aan de eerste Dolfje Weerwolfje-film, naar de boeken van schrijver Paul van Loon. Van Kooten speelt een van de hoofdrollen in de productie, die met kerst in de bioscopen te zien moet zijn.