Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Tilda Swinton in vampierfilm

AMSTERDAM - Tilda Swinton en Michael Fassbender zijn door regisseur Jim Jarmusch gevraagd voor zijn nieuwe vampierfilm. In de nog titelloze film is ook John Hurt te zien. Dat heeft Jarmusch bekendgemaakt tijdens het filmfestival in Cannes, schrijft de Britse filmsite Screendaily.
Door Novum

Swinton is vooral bekend van haar rol als de Witte Heks in de Narnia-films en van films als Michael Clayton en Io Sono l'Amore.

Fassbender was eerder te zien als de Britse luitenant Archie Hicox in Inglourious Basterds en is vanaf 2 juni te zien als Magneto in X-Men: First Class.

Jarmusch is bekend van zijn onafhankelijke films als Ghost Dog: The Way of the Samurai met Forest Whitaker en zijn Coffee and Cigarettes-trilogie.

Liefdesverhaal

De Amerikaanse regisseur beschrijft de film als een liefdesverhaal over vampiers dat zich afspeelt in de vervallen straten van Detroit en de Marokkaanse stad Tanger.

Fassbender en Swinton spelen twee vampiers die lid zijn van de Fang Club, terwijl Hurt vooralsnog gewoon een mens speelt. "Ik denk al jaren na over deze film", zegt hij. "Ik kan niet wachten om 'm nu eindelijk te realiseren met deze fantastische acteurs."

De opnames vinden begin volgend jaar plaats in Detroit, Marokko en Duitsland. Wanneer de film uitkomt, is nog niet bekend.


Lees meer over:

Tilda Swinton

Aanbevolen artikelen