'Robert de Niro speelt oplichter Madoff'

AMSTERDAM - Robert de Niro kruipt wellicht in de huid van meesteroplichter Bernard Madoff. De Amerikaanse televisiezender HBO werkt aan een film over Madoff en wil de 67-jarige acteur als hoofdrolspeler.

HBO heeft de filmrechten van het boek The Wizard of Lies: Bernie Madoff and the Death of Trust binnengesleept, schrijft entertainmentsite The Hollywood Reporter.

De Niro en zijn zakenpartner Jane Rosenthal, die samen filmbedrijf Tribeca Productions opzetten, tekenen voor de productie. De verwachting is dat de acteur ook de rol van Madoff op zich neemt.

De 73-jarige Bernard Madoff kreeg in 2009 een gevangenisstraf van honderdvijftig jaar opgelegd. Hij lichtte duizenden investeerders voor in totaal miljarden dollars op.

De Niro verbond zich eerder deze week al aan een ander project. Met Diane Keaton speelt hij in de komedie Gently Down the Stream een onlangs gescheiden echtpaar dat besluit voorlopig de schijn van een gelukkig huwelijk op te houden.

De Amerikaanse acteur bevindt zich momenteel op het filmfestival in Cannes, waar hij de jury leidt die de prijzen uitdeelt.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie