Horrorfilm Sint doet goede zaken in Cannes

CANNES - De komische horrorfilm Sint van regisseur Dick Maas doet goede zaken in het buitenland.

De rechten van de film zijn inmiddels verkocht aan meer dan twintig landen, waaronder Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, China, Mexico, Japan, Australië en een groot aantal landen in Zuid-Amerika.

Dat heeft producent Tom de Mol vrijdag gemeld op het Filmfestival van Cannes. Eerder werd Sint al verkocht aan een Amerikaanse distributeur, die de film dit najaar in de Amerikaanse bioscopen uitbrengt.

Welke landen

Het is nog niet duidelijk in welke nieuwe landen die de rechten hebben gekocht de film in de bioscoop te zien zal zijn. ''Het blijft een horrorfilm’’, legt De Mol uit.

''Het is een genre dat een beperkt publiek aanspreekt. Maar we zijn wel heel trots dat Sint is aangekocht voor bijna alle belangrijke territoria.''

Maniak

In Sint, die in het buitenland de titel Saint heeft gekregen, wordt de bekende Nederlandse kindervriend (gespeeld door Huub Stapel) geportretteerd als een bloeddorstige maniak die met veel plezier kinderen onthoofdt. De productie trok in de Nederlandse bioscopen bijna 400.000 bezoekers.

Sint is niet de eerste horrorfilm van Dick Maas die het goed doet in het buitenland. De Lift en Amsterdamned, de genrefilms waarmee de regisseur in de jaren tachtig doorbrak, werden toen ook aan tientallen landen verkocht.

Lees alles over het festival op onze special

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie