Jack Black speelt aan lager wal geraakte man

AMSTERDAM - Jack Black heeft getekend voor de hoofdrol van de komedie Bailout, gebaseerd op het boek The Financial Lives Of the Poets van Jess Walter. Hiervoor gaat de 42-jarige acteur samenwerken met de Britse regisseur Michael Winterbottom.

Filmmaatschappij Ealing Metro International was voor de film in Cannes op zoek naar geldschieters, schrijft filmblad Variety. Een van de belangrijkste Britse financiers Prescience, die ook The King's Speech van geld voorzag, heeft al toegezegd.

Black speelt in Bailout een aan lager wal geraakte man zonder werk. Hij zit diep in de schulden, kan elk moment zijn huis kwijt raken en is ervan overtuigd dat zijn vrouw een affaire heeft.

Al snel ontmoet hij 's avonds in een lokale supermarkt twee mannen die hem een bizar business voorstel doen waardoor zijn leven weer op de rails moet komen.

Journalist

In het boek is het hoofdfiguur een journalist, die na het floppen van zijn website tevergeefs naar zijn oude baan bij de krant vraagt. Of dat ook zo is in de film, is niet bekend.

Ook is nog niet duidelijk of het zakelijke voorstel is zoals in het boek, namelijk het opzetten van een wiethandel.

Kung Fu

Black was ook aanwezig in Cannes ter promotie van de animatiefilm Kung Fu Panda 2, welke 22 juni in de Nederlandse bioscopen te zien is.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie