'Olifant Water for Elephants mishandeld'

AMSTERDAM – Olifant Tai uit de film Water for Elephants is in het verleden mishandeld ter voorbereiding op haar filmcarrière.

Dit blijkt uit beelden in het bezit van Animal Defenders International. De 42-jarige olifant speelt naast Reese Witherspoon en Robert Pattinson een grote rol in de film over een rondreizend circus.

In de film wordt de olifant voortdurend geslagen door de ongeduldige en gewelddadige circusbaas August (Christoph Waltz). De olifant werd tijdens de opnames niet écht verwond, maakt Waltz in een eerder interview met NU.nl duidelijk.

"Als we de olifant ook maar hadden aangeraakt op een manier die onaangenaam voor haar geweest zou zijn, hadden ze de film stopgezet.”

Stroomstoten

Maar volgens de dierenrechtenorganisatie is de olifant in het verleden echter wel mishandeld. De olifant zou in 2005 in een trainingscentrum in Thailand zijn onderworpen aan stroomstoten, ook werd ze geslagen met een stok.

Het trainingscentrum ontkent de aantijgingen. “Niet alleen tijdens de opnames op de set, maar ook in de voorbereiding van de film is Tai niet mishandeld. Alle dieren zijn eerlijk en humaan behandeld gedurende de hele training."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie